Yhteystiedot

Kirsi Mäntynen
Suvantopolku 11
47490 MANKALA
(IITTI)
p.040-846 0572

kirsi3.neuvonen@gmail.com

UROSTIEDUSTELUT RIITTÄVÄN AJOISSA!

Materiaalin kopiointi ilman lupaa kielletty

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:461592 kpl

Uutisia

27.1.2018Hertan ja Nelsonin pennut syntyivät 14.1.2018Lue lisää »

Nelson: Precious Pearl Gladiator

C.I.B Nord CH  Balt CH FI CH & FI TCH FI WCH SE CH NO CH EE CH LV CH LT CH RU CH RKF CH CZ CH BY CH BY Gr CH HeW-17

TCH= Blood trackinf ch  WCH= Water working chs. 13.9.2012

sir. Scream Cracker's B-Unique

dam. Precious Pearl Copyright

 


kasvattaja ja omistaja/ breeder & owner Kirsi Mäntynen 

coat: rough 

eyes: PLL, LOA, SCA clear

patella: 0/0 

spine: LTV0 (lumbosacral transitional vertebra), spondyloosis 0, VA0 (vertebral anomaly)

 

photos: Marko Tuliniemi, SC's

 

Nelson on hulivilipoika ja samalla äärimmäisen rauhallinen kaveri. Se kiihtyy helposti leikkeihin ja riistalle, mutta kotioloissa se on flegmaattisuuden perikuva. Se on erittäin hellyydenkipeä ja hakeutuu mielellään kainaloon tai polvitaipeeseen rapsuteltavaksi. Pallo on Nelsonin lempilelu. Sen kanssa se jaksaa touhuta pitkiäkin aikoja lähinnä pureskelemalla ja kuljettamalla paikasta toiseen.

Nelsonilla on selkeästi eniten riistaviettisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Sen kanssa onkin aloitettu mejä-harrastus ja kokeissa käyminen heti kun vaadittu ikä tuli täyteen. Taitavuutensa jäljestäjänä se osoittikin melko varhain ja avoimen luokan ykköstulokset saatiin kasaan lopulta melko noeasti. Tällä hetkellä kisataan siis voittaja-luokassa ja tavoiteltu jäljestysvalion arvo saavutettiin reilun  2,5 vuoden iässä. Uusi aluevaltaus aloitettiin keväällä 2016, kun innostuimme VERI-työskentelystä eli luolakoirien vesiriistakokeista. Nyt käydäänkin armotonta treeniä sen suhteen, jotta tulosta syntyisi mahdollisen valioitumisen suhteen tälläkin saralla. Lahjoja koiralla kyllä löytyy.

Näyttelykoirana Nelson on ollut haasteellinen. Etenkin turkki on tuottanut päänvaivaa. Pitkän karvanlaatunsa vuoksi sen trimmaaminen ja kuosissa pitäminen alkaa avautua minulle itselleni vasta nyt kahden vuoden jälkeen ammattitrimmaajan opastuksella. Myös Nelsonin rauhallinen ja letkeä luonne on kostautunut kehäesiintymisessä. Vaikka sillä onkin erinomaiset liikkeet, niin poseeraamisessa on ollut opettelemista. Nelson kun ei koskaan mene kehään tyypillisen urosmaisesti kuin omistaisi sen. Vähitellen punainen lanka sen ja esittäjän välille on muodostunut ja nykyään sitä on ilo näyttelyttää.