Yhteystiedot

Kirsi Mäntynen
Suvantopolku 11
47490 MANKALA
(IITTI)
p.040-846 0572

kirsi3.neuvonen@gmail.com

UROSTIEDUSTELUT RIITTÄVÄN AJOISSA!

Materiaalin kopiointi ilman lupaa kielletty

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:461584 kpl

Uutisia

27.1.2018Hertan ja Nelsonin pennut syntyivät 14.1.2018Lue lisää »

Fanni: Precious Pearl Femme Fatale

1 x BY CAC, 1 x CACIB

1 x 1st prize in open class, blood tracking

1 x 3rd prize in water working

s. 8.11.2011

sir. FI CH Amos vom Burgholz

dam. C.I.B & Multi CH HeVW-13 NordVW-13 VW-13 EUVW-14 Riga VW-15 WVW-16 Precious Pearl A'Primo

 img_4529.jpg

kasvattaja ja omistaja/ breeder & owner: Kirsi Mäntynen

 

Fanni, Fanipala, Fanittaja, Nikke-Nakkertton,... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Fanni jäi meille ensisijaisesti ulkonäkönsä vuoksi ja tietysti myös siksi, että sen sukupuussa on nyt sekä Nelli-mummoa, että Nessi-äitiä. Samoja ominaisuuksia löytyy myös luonteessa. Fanni on tempperamenttinen vouhottaja, jonka ruokahalut vetävät vertojaan emälleen. Se on reipas ja rohkea ja mummoaan härnätessään joskus jopa tyhmänrohkea.

 

Fannin kanssa kokeiltiin muutaman vuoden ajan mejä-harrastusta jopa kokeisiin asti, mutta sen keskittymiskyky ei riittänyt niissä onnistumiseen asti. Keväällä 2016 koettiin läpimurto tälläkin saralla, kun kokeilumielessä vein sen mejä-kokeeseen. Tuloksena AVO1/47pisteellä, joten matka jatkuu muutaman vuoden tauon jälkeen kohti jälkivalion tittelin tavoittelua. Riistaviettisyyttä siltä kyllä löytyy ja sen kanssa onkin keskitytty enemmän käytännön metsästystouhuihin ja lähinnä linnustukseen. Linnut se ilmaisee jo kaukaa ja haavakoita ei isännälle ole sen jälkeen jäänyt, kun Fanni pääsi metsälle mukaan. Aiemmin Fanni ei hakenut vedestä, eikä tuonut lintua, mutta keväällä 2016 aloitimme kokeilumielessä vesiriista treenit ja kuinka ollakkaan...se lintuhan tulee maalle.

Näyttelytoiminta on jäänyt Fannin kohdalla vähäiseksi. Hieman kevyet korvat kun tahtovat näytelmien jännityksessä sojottaa vähän sinne sun tänne. Fannilla on sukutaulussaan kuitenkin sellaisia koiria, että sopivan uroksen löytyessä, sillä mahdollisesti kuitenkin jatketaan sukua.

Kaunisilmeisen päänsä Fanni on perinyt Nelliltä ja sileän karvanlaatunsa Nessi-emältä.

Fannin säkäkorkeus on 32 cm.

 

img_4768.jpg

alakuva: 10.12.2011 Marko Tuliniemi, Dog Gallery

kirsi-20.jpg