Yhteystiedot

Kirsi Mäntynen
Suvantopolku 11
47490 MANKALA
(IITTI)
p.040-846 0572

kirsi3.neuvonen@gmail.com

UROSTIEDUSTELUT RIITTÄVÄN AJOISSA!

Materiaalin kopiointi ilman lupaa kielletty

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:461583 kpl

Uutisia

27.1.2018Hertan ja Nelsonin pennut syntyivät 14.1.2018Lue lisää »

2005 Kuulumiset

(ja vähän myös vuodelta 2004)


5.12.2005 Mökki hiljeni pienten tassujen tepsutuksesta kun viimeisetkin pennut lähtivät viikonvaihteessa uusiin koteihinsa. Mieli on haikea, vaikka ensimmäiset kuulumiset kotiutumisistakin on jo saatu. Nelli-mamma ja Nessi olivat vähän ihmeissään myös, mutta pienen tarkastelun jälkeen asettuivat nukkumaan ja kuorsasivatkin melkein koko sunnuntai päivän. P.P. Black Magic "Rasmus" muutti Kajaaniin Elina Mikkosen iloksi, P.P.Braveheart "Panu" on Leena Viljasen ja Samin ilona Tampereella. P.P.Bottom Line "Vili" lähti Vantaalle Koivun perheeseen ja P.P.Beautyspot "Vilma" Vähäkosken perheeseen Kuopioon.
Vilman kaverina lähistöllä asustaa myös P.P.Blanco "Armas", joka on osaomistuksessa minun ja Eeva ja Iida Keinäsen kanssa. Armaksella neitiseuraa riittää, sillä samassa taloudessa asustaa myös 2-vuotias parson narttu "Akuliina".

19.11.2005 Olimme Jyväskylän KV-näyttelyssä, josta Nessi sai hienot arvostelut ranskalaistuomarilta ollen avoimessa liokassa toinen. Myös Nessin sisko Nasta teki toisen esiintymisensä näyttelykehissä ja sai arvosteluksi ERI:n ja oli luokka nelonen, hienoa. Ihan siinä kasvattaja herkistyi kun viime tapaamisesta oli kulunut jo kaksi vuotta. Toivottavasti jatkossa nähdään useammin.

14.11.2005 Kaikki pennut ovat löytäneet oman kodin.

24.10.2005 Nellin pennut pulskistuvat kovaa vauhtia. Kaikkien silmät ovat jo auki ja ensimmäiset havainnot vieressä olevista temuamiskavereista on jo tehty. Myös ensimmäinen taistelu kynsien leikkauksesta on käyty.

23.10.2005 Tänään Seinäjoen koiranäyttelyssä Precious Pearl Adonis (Rodi) sai kotiin viemiseksi hienon näyttelyarvostelun ja tulokseksi avoimen luokan ERI/2. Rodi oli PU5 ja sai vara-SERTIN. Nessille AVO, ERI/2. Tuomarina Terry Thorn, Iso-Britannia. Onnittelut myös Ruutilan koira-perheelle viikonlopun hienosta menestyksestä.

18.10.2005 Nasta (Precious Pearl Aurora i. Fin & N Mva Fellshied The Winning Line e. Fin & Est & Rus Mva Nevskiy Winner 2004 Fessys Juniper) osallistui luolakoirien taipumuskokeeseen. Nasta vakuutti tuomarin kymmenessä minuutissa ja saavutti tuloksen B/43.

6.10.2005 Nelli synnytti aamuyöstä viisi pentua: 4 urosta ja yhden pikkuneidin. Yksi uros on täysin valkoinen, muilla pennuilla on päämerkit ja pikkuneidillä hännässä rengas. Emä ja pennut voivat hyvin. Synnytys oli taas alkuun päästyään nopeatahtinen (2 tuntia ja rapiat päälle), vaikka poltot kestivätkin pidempään kuin edellisellä kerralla. Kaikki pennut olivat 170-185g painoisia

5.9.2005 Nelli ultrattiin ja todettiin tiineeksi.

27.-28.8.2005 Teimme näyttelymatkan lahden toiselle puolelle Tallinnaan, jossa lauantain KV-näyttelyssä Nessi oli PN 1 sai sertin ja cacibin ja oli VSP, tuomarina Rodi Hubenthal Ruotsista.Yhteensä koiria oli ilmoittautunut kisaamaan 6. Nelli-mamma esiintyi vasta sunnuntaina terrierien erikoisnäyttelyssä (yht.4 koiraa) ja oli PN 2, Nessin saadessa EH:n. Sunnuntain tuomarina oli Grethe Bergendahl Norjasta.

14.8.2005 Kisattiin Iitin Erän, Tahkovuoren majan ympäristössä mejäkokeen merkeissä. Nelli lähti jäljelle terhakkaasti ja melkein yhtä päättäväisesti se teki kolme hukkaa jo ennen ensimmäistä kulmaa. Liekö vesisade tehnyt tepposet, mutta jäljestäminen ei oikein maittanut. Mustikat maistuivat sitäkin paremmin ja Nelli parkkeerasikin itsensä mättään juureen, eikä useista kehotuksista huolimatta suostunut jatkamaan jäljestystä. Sillä seurauksella, että tuomarikin alkoi syömään mustikoita ja tuumasi, että kylläpä ovatkin isoja. Jälki mentiin kuitenkin harjoituksen vuoksi loppuun. Ohjaajaa sapetti tietysti suunnattomasti kahden päivän hukkaan heitetty aika. Tältä vuodelta kisat on kisattu ja mietintämyssyn alle jää muhimaan ajatus, josko kuitenkin vielä ensi vuonna yrittäisi:)

12.8.2005 Saimme suru-uutisen. 14,5 vuoden korkean iän saavuttanut Nelli isä, FIN AVA & MVA Kenar Prior, Jasu on poissa. Jasu oli Suomen ensimmäinen agility-valionarvon saavuttanut parson.

9.8.2005 Nessi oli Joensuun KV:ssa PN3 ja PRT:N erikoisnäyttelyssä NUK4.

5.8.2005 Nelli astutettiin 5.8. Fin Mva Tallitontun Pasilla. Molemmat vanhemmat ovat silmä ja polvitestattuja 0/0.

27.7.2005 Aika kuluu kuin siivillä ja päivityksissä tuntuu olevan edelleen liian pitkä tauko. Tapahtumia on kuitenkin ollut:
Nessi on saanut kesän aikana 2 sertiä ja yhden cacibin ja nyt odottelemme iän karttumista (näyttelyiden lomassa), josko se kolmaskin sieltä tulisi.

MEJÄ-harjoituksia on tehty ahkerasti. Tosin lapsekkuus ja liika into ovat vielä rasitteena ja vievät voiton keskittymisestä, jotta viitsisi osallistua kisoihin.

Uiminen on ollut helteellä hauskinta hupia. Liekkö suvussa "vesipetoja", mutta kuplien puhaltelu pää veden alla on temppu, jota en ole vielä aiemmin nähnyt.

Nelli kisasi 19.6 Elimäellä mejässä. Nenän käyttö oli ihan eri luokkaa kuin vuosi sitten ja makaukset merkattiin esimerkillisesti. Välillä vähän liioiteltiinkin ja merkkauksia piti tehdä kierimälläkin. Mutta ne riistan hajut!!! Veivät Nellin taas mierontielle ja kolmen hukan jälkeen keskeytys 20m ennen kania! Nyt on harjoiteltu keskittymistä ja pidennetty harjoitusjälki 300 metristä kisamittaan. Tuloksia testataan elokuun puolivälissä, ellei juoksu sotke kuvioita.

Molempien silmät testattiin ja todettiin olevan OK.

18.7.9.5.2005 Nettisivumme nellijanessi.net avattiin. Jatkossa sivujamme päivitetään tiheämmin.

23.4.2005 Nessi oli tänään Lahden KV-näyttelyssä ROP ja sai sertin ja cacibin. Tuomarina Lahdessa Svante Frisk, Ruotsista.

12.-13.23005 Teimme pikavisiitin lahden toiselle puolelle Viroon. Viidestä ilmoittautuneesta parsonista neljä oli saapunut paikalle. Nessistä tuli JUN ROP ja juniorisertin saaja ja Nellistä VSP ja cacibin voittaja. Hieno ja jännittävä reissu.

19.1.2005 Aloitimme Nessin ja Muru-siskon kanssa agilityn alkeiskurssin.

11.-12.12.2004 Teimme ikimuistoisen matkan Venäjän puolelle. Poikkeuksellisesti valitsimme oman auton sijasta ryhmämatkan bussilla. Matka meinasi tyssätä ennen kuin alkoikaan, olimme menomatkalla 11 tuntia tullissa, koska matkanjärjestäjän paperit eivät olleet kunnossa. Monien vaiheiden jälkeen olimme hotellilla Pietarissa klo 05.00 lauantai-aamuna ja ensimmäiset koirat olivat lähdössä klo 08.00 näyttelyalueelle. Näyttely kulttuuri on todellakin erilaista siellä. Kehäsihteeri kohautteli vain olkapäitään kun kysyimme oman rodun alkamisajankohtaa, parson oli heille tuntematon rotu. Ruusukkeet ovat kyllä mahtavat mutta ne joutuu maksamaan itse. Paluumatka sujuikin jo mallikkaammin (vain yksi rengasrikko).

12.9.2004 Porvoon näyttely. Tuomarina tänään erityisen tiukka Harry Tast. Nessille EH: Seistessä tasapainoinen, liikkeessä takakorkea. Erinomainen pään profiili. Hyvin kauniit tummat silmät, joista puuttuu luomipigmentti. 1 x P2 puuttuu alhaalta. Jalo, ryhdikäs kaula. Hyvin kehittynyt voimakas rintakehä. Hyvin rakentunut takaosa. Lyhyt karva. Murulle hienosti H.

11.9.2004 Linnun metsästys alkoi eilen ja Nessi pääsi tänään ensimmäistä kertaa isännän mukaan tositoimiin. Hienosti oli tyttö pärjännyt ja osoittanut kaksi teertä, mutta metsämiehen sihti ei ollut kohdallaan. Lupaavaa hakemista oli ollut kuitenkin siinä määrin, että uusia reissuja on tiedossa.

2.9.2004 Tänään tuli kuluneeksi vuosi siitä kun elettiin jännittäviä hetkiä ja saateltiin maailmaan Nellin ensimmäistä pentuetta. Pennut ovat kunnostautuneet kiitettävästi kukin omalla sarallaan: Rodi ja Nasta ovat aloittaneet agility harrastuksen ja pärjäävät siellä hyvin. Lisäksi Rodi on kerännyt kesän näyttelysaaliina jo useamman EH:n. Muru on niittänyt mainetta erityisesti mätsäreissä ollen jopa BIS 1.Harjoitus tekee mestarin sanotaan, ja hennosta varrestaan huolimatta Muru on erinomainen esiintyjä ja virallisistakin näyttelyistä on tullut hienoja arvosteluita.

10.7.2004 Mikkelin näyttely. Hieno aurinkoinen keli. Nellille ja Nessille kummallekin ERI ja sijoittuminen omassa luokassaan toiseksi. Rodille ja Murulle EH ja hienot arvostelut.

23.5.2004 Nessi oli ROP-pentu Joensuun näyttelyssä, tuomarina Brenda Banbyry Iso-Britanniasta: good skull and muscle, good eyes, good pigment, uses ears well, good neck, deep chest. Good angulations, good mover, very promising. Good coat.