Yhteystiedot

Kirsi Mäntynen
Suvantopolku 11
47490 MANKALA
(IITTI)
p.040-846 0572

kirsi3.neuvonen@gmail.com

UROSTIEDUSTELUT RIITTÄVÄN AJOISSA!

Materiaalin kopiointi ilman lupaa kielletty

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:461599 kpl

Uutisia

27.1.2018Hertan ja Nelsonin pennut syntyivät 14.1.2018Lue lisää »

2006 Kuulumiset


4.12.2006 Kävimme tyttöjen (=Nelli ja Nessi) kanssa aamulla virallisessa silmätarkastuksessa ja molempien silmät todettiin terveiksi. Nellihän on tutkittu aiemmin jo kahdesti ja Nessi kerran. Molemmilla tytöillä on tällä hetkellä juosut ja meillä asustaakin sen vuoksi kaksi parsonin näköistä "vaippapaviaania". Nellille on sovittu treffit Helsinkiin Oskun ( FIN MVA Tallitontun Pasi) kanssa ensi viikoksi, joten mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, niin pentuja on tulossa helmikuun puolivälissä.

18.11.2006 Olimme Jyväskylän KV näyttelyssä ja ensimmäisen kerran sain myös kasvattajaluokan kasaan. Nellin pennuista edustamassa olivat Precious Pearl Bottom Line (Vili), Blanco (Armas), Beautyspot (Vilma) ja Nessi. Kaikki esiintyivät oikein mallikkaasti saaden arvosteluksi EH ja Nessille ERI. Vilma voitti junioriluokan nartut ja Armas oli kolmas. Kasvattajaluokassa sijoituimme kolmanneksi ja saimme KP:n. Onnittelut kasvateille ja tsemppiä kehätreenaukseen.

4.11.2006 Osallistuimme Seinäjoen KV näyttelyyn. Matkassani oli meillä reilun viikon hoidossa ollut Vili. Tampereelta nappasimme mukaan Leenan ja Panun. Kasvattajaluokkaan olisi ollut ainekset, mutta menestys ei antanut siihen osallistumisoikeutta. Vilmalle H, Panulle H, Vilille ERI,JUK/2 ja Nessille ERI,VAK2,vara-cacib

13.-15.10.2006 Yllättävästä päähänpistosta johtuen lähdimme tyttöjen kanssa (Nelli & Nessi) valloittamaan Baltiaa. Neljän auton, yhdeksän ihmisen, kymmenen dobermannin ja kahden parsonin komppania starttasi perjantaina 13. päivän Helsingistä kohti Latviaa. Latviassa, Cecis nimisessä kaupungissa olimme klo 01. Näyttely kehään astuimme klo 11.40. Nessi oli ilmoitettu avoimeen ja Nelli valio luokkaan, muita osallistujia ei ollut. Nellille exelent ja CAC,PN2. Nessille CAC,ROP- ja LV MVA-titteli. Tuomarina Liettualainen Jurate Butkine, jonka arvostelusta ei kielivaikeuksien takia saanut mitään tolkkua. Latvian säännöistä johtuen jouduimme jäämään ryhmäkehiin (jossa ei sijoitusta), ettemme menettäisi titteleitä, joten matka kohti Liettuaa jatkui vasta klo 18.
Liettuan Siauliaissa olimme klo 22 ja ehdimme nukkua kunnon yöunet ennen seuraavan päivän koitosta. Liettuassa kisaamassa oli peräti 8 parsonia ja arvostelutuomarina Nikolay Kashin Venäjältä. Nelli oli avoimessa luokassa toinen ja sai exelentin. Nessille jälleen jymypotti: ROP,CAC ja LT MVA-arvo.
Arvostelu jäi täälläkin mysteeriksi. Ryhmiin emme enää jääneet.
Matka kohti Suomea sujui mukavasti, eikä tullienkaan kanssa ollut ongelmia.
Koska Nessillä on nyt sertit kolmesta eri Baltian maasta, oikeuttaa se hakemaan myös Baltian valion arvoa :o). Nessin virallinen nimi onkin vahvistusten jälkeen FIN&EST&RUS&LV&Balt MVA Precious Pearl A Primo.

26.9.2006 Nellimme Nasta-tytär (PP Aurora i. FIN & N MVA Fellshied The Winning Line) valmistui käyttövalioksi luolakoirien taipumuskokeesta. Nasta sai tulokseksi A/46 ja suoritti hyväksytyn luonnonluolan tarkastuksen. Onnea Nasta ja Ulla & Petra!!!

26.-27.8.2006 Olimme joukolla viettämässä hienoa loppukesän päivää Hämeenlinnan KV-näyttelyssä. Nelli oli jälleen turistina ja Nessi osallistui kisailuun ollen ROP ja sai cacibin. Nessiltä puuttuu nyt enää yksi ulkomaan (muu kuin Eesti) cacib kansainvälisen muotovalion arvosta.
Precious Pearl-kennelin mainetta pitivät yllä myös ensikertalaiset Braveheart (Panu) Tampereelta saaden EH:n ja hienot arvostelut ja sijoittumalla JUN luokan 4:ksi, sekä Bottom Line (Vili) Vantaalta, JUN luokan ykkönen ERI:llä ja sijoittumalla PU kehässä 4:ksi. Erityiskiitokset omistajille, jotka olivat koulineet hienoista pojista myös hyvin käyttäytyviä kehäesiintyjiä. Näistä pojista kuullaan vielä!! Katselkaahan typyt sillä silmällä

12.8.2006 Teimme ex-tempore reissun Venäjän puolelle Viipurin kansalliseen koiranäyttelyyn. Herätys oli aamuyöstä klo 2.30 ja matka jatkui tällä kertaa kommelluksitta perille asti. Viipurissa olimme klo 9 aamulla ja kehään pääsimme klo 14! Joten odottamista piisasi. Keli oli helteinen, mutta metsäpalosavuista ei onneksi ollut tietoakaan. Nessi oli rotunsa ainoa edustaja ja valittiin ROP:ksi ja sai Venäjän muotovalion arvoon oikeuttavan sertin. Päivän kruunasi kisaaminen ryhmäkehässä 11 muun ROP-terrierin kanssa, jossa Nessi sijoittui hienosti kolmanneksi. Tuomari oli tiukka venäläinen (nimi jäi epäselväksi), joka jätti useamman koiran ilman sertiä tai ROP/VSP-titteliä siitä huolimatta, että koira sai ERI:n arvosteluksi. Kotimatka sujui väsyneenä, mutta onnellisena.

16.8.2006 Armas (Precious Pearl Blanco) tuli meille valmistautumaan Tallinnan reissuunsa. Tässä on kyllä yksi kilteimmistä koirista mitä tiedän. Trimmauksen aikanakin poika seistä jökötti pöydällä kuin patsas. Tytöille, varsinkin Nessille uuden tulokkaan asettuminen taloksi oli aluksi pieni järkytys, kun "mamman" sylissä olikin vähemmän tilaa. Lenkillä oli Armaksen vuoro ihmetellä tyttöjen sinkoiluja pöpelikköön lintujen ja metsän hajujen perään. Poika vaan jahtaili perhosia ja kärpäsiä "puppeli"-tyyliin.

19.-20.8.2006 Kävimme Virossa tavoittelemassa Eestin voittaja-titteliä. Päivä oli jälleen helteinen, mutta hienosti koirat jaksoivat esiintyä, vaikka nuorimies näytti välillä makaavankin ihan raatona boxissaan. Armas oli junioriluokassa ja sai arvosteluksi EH:n. Nelli ja Nessi kisasivat valioluokassa ERI:n arvoisesti. Nelli oli PN3 ja Nessi PN2 saaden vara-cacibin.

4.6.2006 Kävimme näyttelyvisiitillä Eestin maalla jälleen kerran. Tällä kertaa onni ei suosinut. Baltian Voittaja-titteliä oli tavoittelemassa 18 koiraa. kaikki Suomesta. Nellille ja Nessille molemmille EH, hienoista esiintymisistä huolimatta. ROP-ja BaltW-titteli tuli kuitenkin sukuun Ruutilan Päivänpaisteelle. Heille kovasti ONNEA!

28.5.2006 Kävimme oikein porukalla Joensuun näyttelyssä. Kuopion pennut Armas ja Vilma olivat mukana ensimmäistä kertaa ja kisajännitys vei pikkuisista voiton. Armas oli urospentujen 2.ja Vilma ainoana narttuna 1. kummallekaan ei KP:tä Arvostelut olivat kuitenkin lupaavat ja jahka kokemusta tulee lisää, niin esiintyminen ja tutkittavana oleminenkaan ei ole enää niin pelottavaa. Rodi- poika päätti pistää vanhan tappelukaverinsa kanssa rähinäksi ja pilasi mahdollisuutensa jatkosijoittumiseen. Tuloksena yksilösuorituksesta hieno arvostelu ja ERI. Nessi näytti osaavansa esiintymisen valioluokan arvoisesti ja korjasi pääpotin tulemalla ROP:ksi. Nelli-mamma oli mukana turistina ja ihmetteli jälkikasvun touhuilua boxista.
Rankka päivä kaikille ja varmaan uni maistui reissun jälkeen jokaiselle.

21.5.2006 Ensimmäiset mejä-kisat ovat takana päin tältä vuodelta, eikä tulosta edelleenkään. Nessi oli ensimmäistä kertaa kisaamassa ja aloittikin lupaavasti ja tuomarin sanoja lainatakseni ärhäkkäästi. Tosin liika into kostautui ja kulkeminen jäljen sivussa aiheutti sen, että molemmat kulmat ohitettiin ja saatiin hukat. Kolmannen osuuden alussa opas kadotti jäljen ja sitä etsiessä intokin lopahti. Kehuja saatiin erinomaisesta nenästä, mutta menoa pitäisi vielä jarrutella kovasti. Nelli jäljesti taas alun hienosti ensimmäiselle kulmalle ja merkkasi sen oikeaoppisesti paitsi nuuhkimalla, myös kierimällä maassa, mutta se riista!! Yhdestä kanalinnusta selvittiin takaisin jäljelle sotkeutumalla risukkoon, mutta tuoreet hirven makaukset karvatuppoineen veivät voiton verijäljestä. Eikö noilla otuksilla ole muuta tekemistä siellä metsässä kuin makoilla kisajäljillä!! No, saapa nähdä riittääkö vielä omistajalla innostusta syksyyn asti.

22.4.2006 Nessi sijoittui Lahden KV-näyttelyssä PN2. sekä vastaanotti kolmannen sertinsä ja sai varacacibin. Nyt Nessi on Suomen ja Eestin muotovalio.

13.4.2006 Nellistä tuli tänään mummo. Nasta (Precious Pearl Aurora)
synnytti aamuyöstä neljä eloisaa pentua: kolme poikaa ja tytön. Mankalan porukka onnittelee kaikkia juonessa mukana olleita!

19.3.2006 Nessi kävi tavoittelemassa kolmatta sertiään Tampereen KV näyttelyssä. Arvostelut olivat hienot, samoin sijoittuminen suuressa koiramäärässä, vaikka tavoite ei täyttynytkään. Avoimessa luokassa taisi olla peräti 15 koiraa ja kokonaismääräkin 50. Nessin tulokseksi tuli ERI ja sijoittuminen kolmanneksi omassa luokassaan. Myös Nelli-mamma oli matkassa mukana, sillä käväisimme katsomassa samalla reissulla Panu-poikaa. Tytöt, varsinkin Nessi, näytti Panulle heti mistä on pienet parsonit tehty ja selätti poikarukan. Muutenkin Nessi oli ilmeisesti valeraskaudestaan johtuen harvinaisen äksyllä tuulella. Panua ei tyttöjen kurmotus paljoa hetkauttanut ja sitkeyttä tuntuu pojasta ainakin löytyvän. Hyvin oli tasapainoinen ja hienoturkkinen tämäkin pentu, kunhan vielä saadaan korvat asettumaan kohdalleen

16.3.2006 Länsi-Kymen kennelyhdistys jakoi tänään vuotuiset kiertopalkintonsa näyttely ja käyttökoirille. Palautimme Nellin hallussa olleen vuoden näyttelykoira-pokaalin kiillotettuna ja pokkasimme sen saman tien Nessille 2005 vuoden ansioista. Kirjahyllyyn olisikin jäänyt harmittava aukko :) Nyt vaan Armakselle tuloksia hankkimaan, jotta päästään jatkamaan suvun perinteitä.

4.2.2005 Hirvittävä pakkanen vaan jatkuu, eikä ulkoilusta meinaa oikein tulla mitään, joten päätimme lähteä pääkaupunkiseudulle isännän kanssa shoppailemaan!
Muutto uuteen kotiin alkaa olla käsillä ja "viimeistelytilpehööri" on vielä hankkimatta. Samalla reissulla poikkesimme Vantaalla katsomassa Vili-pentua, josta olikin kehkeytynyt oikein komea poika. Tällä hetkellä eletään sitä vaihetta, että koiralla näyttää olevan vain pitkänhuiskeat jalat. Kovasti oli poika rauhoittunut sitten viime näkemän mutta oikein iloinen ja sosiaalinen luonteeltaan. Hyvällä mielin ja innolla jään odottelemaan, että näen viisikon viimeisimmänkin maaliskuussa.

6.-7.1.2006 Uusi vuosi vaihtui ja ensimmäinen näyttelyreissu on onnekkaasti takana. Lähdimme Kajaanin KV näyttelyyn pienin epäilyksin, tuomarimuutoksesta huolimatta. Tuomarina ollut Marja Talvitie oli armoton arvosteluissaan, liekö harjoitusarvostelijan läsnäolo vaikuttanut. Joka tapauksessa päivän väri tuntui olevan sininen (H). Myös Nessi ja mukana ollut Rodi saivat hienosta esiintymisestä huolimatta arvosteluiksi H:n. Nelli-mamma sen sijaan ihastutti tuomarin "peikkomaisesta" käytöksestään huolimatta ja sai ERI:n ja oli PN2 saaden vara-cacibin. Kävi kuitenkin niin onnekkaasti, että PN1 olikin ER-rekisterissä, eikä voi ottaa cacibia vastaan, joten uusien näyttelysääntöjen mukaan Nellin vara-cacib muuttuu Belgiassa varsinaiseksi ja näin ollen Nellistä tulee Kans MVA :o) Voisiko uusi vuosi paremmin alkaa! Reissun kruunasi myös Kuukausi sitten uusiin koteihin muuttaneiden pentujen (Rasmus, Armas ja Vilma) pikainen tapaaminen matkan varrella. Hyvin olivat pennut kasvaneet ja reippaita luonteeltaan.